OUTDOORSHOWER VERSION 2018/2019

Køb den herSamlevejledning

OUTDOORSHOWER / GARDENSHOWER VERSION 2018/2019

 

Den opdateret verision af Outdoor shower er unik på det danske marked:

 

  • Kvalitetsprodukt i poleret kobber og messing
  • Svensk/italiensk klassisk design
  • Tilpasset skandinaviske højder
  • 5 års garanti
  • Kan samles på 3 min uden værktøj
  • Både til koldt og varmt eller kun koldt – evt som gennemløb kun koldt
  • Jordspyd/fod til græsplænen
  • Aftap hane til vandkande
  • Kræver hverken pakgarn eller paktape – da monteret med gummipakninger
  • Ligger i formstøbt gaveæske

VIDEOPRÆSENTATION AF OUTDOORSHOWER 

Bestil Outdoor shower

Som B2B kan du kontakte Excel for bestilling. Er du B2C henviser vi fx. Johannes Fog, Sinnerup Design, Wupti mfl.

SAMLEVEJLEDNING AF OUTDOORSHOWER

Man åbner kassen og kontrollerer alle stumper er der. Det indvendige af emballagen er formstøbt så det er umiddelbart let at kontrollere – for nærmere kontrol se iøvrigt konstruktionstegningen på denne vejlednings bagside.

1) Tag foden til bruseren – jordspydet og klap det ud. De 3 ben med huller skal sidde hvor der ikke er vandtilførsels studsen, Det korteste rør skrues ned i 90 grader bøjningen – stram godt til.

2) (ikke fsa stål versonen) Tag tripod stabiliserings pindene og fastgør monteringsbeslagen løst omkring røret således det kan bevæges op/ned. Det fastgøres med de medfølgende vingemøtrikker, Monter herefter de 3 stabiliseringspinde ned i jordspydet – 3 pinde og 3 huller – brug vinge møtrikkerne til at spænde dem fast på undersiden af de 3 jordspyds ben.

3) (ikke stålversion) Y-stykket fastgøres på vandtilførsels studsen. Spænd godt til. Hvis den sidder løst mangler der en pakning – en transperant pakning som måske stadig ligger i den form støbte inderemballage.

4) Påskru vand aftapningshanen – stram godt til.

5) Sæt et af de lange rør over vand aftapningshanen – stram godt til.

6) Sæt volumevrideren/hanen (til/fra vandtilførsel) på toppen af det lange rør – stram godt til.

7) Sæt yderligere et lang rør på – ovenpå volumevrideren/hanen – stram godt til.

8) Sæt det buede rør på den lange rør – stram godt til

9) Sæt brusehoved incl kugleled (ikke kugleled på stål version) på den buede rør – stram godt til.

10) Træd jordspydet ned i græsplænen og tilslut vandslage/vandslager – 2 spændebånd (ikke på stål version) medfølger – stram forsigtigt.

11) Tænd for vandtilførselen og se om alt er tæt.

12) Hvis ikke tæt – stram lidt mere. Hjælper det ikke, da brug noget pakgarn (medfølger kun til kobber version) eller skift evt utæt pakning (ekstra pakninger medfølger kun til kobber version). Er det stadig ikke tæt i en eller flere samlinger forsøg da istedet med paktape. Måske er den skruet skævt sammen? Hjælper dette ikke kontakt butikken hvor den er købt eller send mail til: [email protected].

Gode råd og vejledning

Installationen skal ikke stå med vandtryk på igennem længere tid.

Installationen er beregnet til private forbrugers almindelige vandinstallationen med almindeligt vandtryk. Installationen tåler ikkre industrielt / højtryks pumpevandtryk

Installationen skal aftappes for vand foriden teperaturen rammer frysepunktet. Garantien omfatter ikke frostsprængninger.

Skift vandet hyppigt i installationen, Det er sundhedsskadeligt med at lade vandet stå lunkent pga solopvarmning igennem længere tid. Lad den gerne bruse igennem før man bruger den hvis ikke i brug i nogen tid. I vanddampene med gammel stillrstående lunkent vand kan der ellers forekomme bakterier og man kan ved indåndning pådrage sig “legionær syge”.

Ifald man ikke benytter både koldt og vand. Da kan man lade vandet gå igennem installationen – dvs ind igennem den ene tilførsel i Y-stykket og ud i gennem den anden. Når man holder volumevrideren lukket.

Ifald man ikke har adgang til varmt vand uden for kan man benytte solopvarmning af haveslangen som “varmekilde” ved at rulle fx 20-40 meter haveslange sammen som en rulle- gerne sort slange som optager varmen bedst når den lægges i den bagende sol. Men brug det opvarmede vand samme dag som det opvarmes for at undgå “legionær syge”

Installationen tåler almindelig kraftig vind – men ikke storm – hvorfor den i såtilfælde skal tages ind/lægges ned.
Garantien omfatter ikke buler som følge af at installationen er væltet.

Installationen er for at tage bruse bad og evt. igennem aftaphane at fylde vandkande for vanding. Man skal princippelt ikke drikke vandet fra installationen. Det er ikke en drikkevandsinstallation.

## Er installationen for høj eller ikke høj nok ?

Designet er tilpasset brugere som er mellem 160 cm og 190 cm.
Er man mindre kan et af de lange rør udskiffes med et noget kortere – skriv mail til excel@excel herom i så tilfælde og modtag informationer om bestilling.
Er man højere kan det korteste rør udskiftes med en noget længere rør eller der kan påsættes forlængningsstykke skriv mail til [email protected] og modtag informationer om bestilling.

## Montering på terrasse / træflise – dette kan ske på flere måder:

1) Kan man komme ned under sin terrase er det grundlæggende set blot at skrue installationen af fodspydet og bore de 2 huller til tilslutningen ned i terrassen og antageligvis sætte lidt længere skruer på (Ø6 mm) samt at bore huller til stabiliserings tripod/trefod og skrue disse fast under terrassebrædderne. Se skabelon for borehuller på www.excel.dk. Det bemærkes dog at garantien bortfalder ved en sådan montering.

2) Kan man ikke komme ned under terrassen . Da bores 4 huller på hver Ø25 mm for at sætte jordspydet ned i terrassen. Se skabelon for borehuller på www.excel.dk. Vær opmærksom på dette forudsætter der er plads under terrassebrææderne til jordspydets 4 ben. Det bemærkes dog at garantien bortfaldet ved en sådan montering.

3) Afmontere jordspydet og påsætte er terrassemonteringsbeslag – dette kan bestilles på mail til [email protected] Beslaget er udført i elektrogalvaniseret jern – det er et meget solidt beslag og der medfølger skruer for fastskruening ned i terrassebrædderne. Beslaget er det originale beslag og garantien fortsætte uændret.

4) Montering på træ-flise. En sådan man man enten selv lave – eller alternativt kan man på www.excel.dk bestille en udført i genbrugs IPE-træ (jerntræ / hårdtræ) som måler 580 mm x 600 mm med en højde på 42 mm hvor der er boret huller og medfølger forlængede skruer til montering. Ved bestilling af en sådan original IPE-træ flise fortsætter garntinen uændret på installationen.

## Reservedele:

Dette kan bestilles via mail til excel@excel – send gerne billede af reservedelen så misforståelser undgås.

## Vedligeholdelse.

Princippelt ingen – men der medfølger (ikke stål version) service kit med ekstra pakninger og pakgarn som man kan overveje at efter nogle benytte. Installationen er højglanspoleret og fremstår fra ny skinnende guld-agtig , men bliver over tid mere rødlig og mørk samt på meget lang sigt ir-grøn. Man kan holde den skinnende højglas med poleringspasta ala Brasso, Autosol ol. Hvis man ønsker den grønne farve fremskyndet kan man kemisk behandle overfladen med pH < 7 en eller grave installationen med i jord med rimelig surhed og lade den ligge i jorden et par uger. Den vil da have en begyndende ir-grønlig patinering. Ved kemisk behandling eller nedgravning bortfalder garantien.

## Service og evt fejl/mangler samt garanti reklamationer ol..

Skriv til [email protected]

Excel Outdoorshower 2019 er designbeskyttet i EU igennem EU’s Vare- og Designkontor – OHIM